B o e k h a n d e l

K i r c h n e r

- adres, info & contact
- nieuwsbrief & agenda
- zoekopties
Bookmark and Share

Bestel

Uw winkelwagen bevat de volgende boeken:

Bons-Storm, Riet en Nelly van Doorn-Harder (red)
Dubbele dialoog. Vrouwen en mannen in interreligieuze ontmoetingen
Nu het religieuze landschap in Nederland steeds bonter wordt, lijkt de noodzaak voor het houden van dialoog tussen de diverse groepen prangender dan ooit. Kinderen van diverse culturele en religieuze achtergronden komen elkaar op school tegen. Het aantal gemengde huwelijken groeit met sprongen. Grote groepen zijn op zoek naar zin en vullen zelf hun religieuze kaart in. Er ontstaan nieuwe vormen van 'wij' en via allerlei activiteiten proberen we elkaar beter te leren kennen.
Religie blijft ons uitgangspunt voor veel van de dialoogactiviteiten, hoewel die in het verleden veel op een dood spoor geraakten. Mannen voeren vaak de hoofdtoon. Wat vrouwen doen en zeggen verdwijnt in het achtergrondgeruis. Daardoor verliezen veel van dit soort activiteiten aan kracht en invloed; soms worden ze zelfs als totaal overbodig gezien.
Dit boek probeert de mechanismen naar boven te halen die ertoe leiden dat vrouwen binnen de dialoog onzichtbaar en ongehoord lijken te blijven, terwijl ze vaak een groot deel van het voetwerk doen. Ligt het aan de religieuze hokjes, die van gender, of zijn er andere krachten die hen op de achtergrond houden?
De schrijvers, vrouwen en mannen, gaan er vanuit dat in het huidige Nederland interreligieuze ontmoetingen nog steeds van groot belang zijn voor het vormen van nieuwe maatschappelijke middenvelden. En dat deze activiteiten sterker worden en aan effectiviteit winnen als vrouwen en mannen vanuit hun visies en expertise meedoen.
Narratio, 2012, pap, 216 pp, € 20.00, 9789052638577
status: te bestellen
(verwijder)

Wilt u hieronder uw gegevens invullen? De velden met * zijn verplicht.
Als u op "verzend" klikt, worden deze gegevens naar ons verstuurd.
Wij bevestigen dit en sturen u ook een bevestiging per e-mail.
Wij reserveren de boeken voor u of sturen ze u zo snel mogelijk, met een factuur, toe.

N.B.- gebruikt u bij het invullen alleen 'platte tekst' (dus geen trema's, accenten, euro-tekens e.d.):

*Naam:
*Straat:
*Postcode:
*Plaats:
*Email:
Telefoonnummer:
Opmerkingen:
*Reserveren/toezenden:
*Wilt U de nieuwsbrief ontvangen:Voorraad:
Indien de status van een boek niet op 'in voorraad' staat, hebben wij het niet meer: wij zullen het dan voor u - indien leverbaar - bestellen. Is er iets anders mee aan de hand dan laten wij u het zo snel mogelijk weten.
Binnenlandse boeken zijn er over het algemeen binnen 3 werkdagen, de levertijd van buitenlandse boeken varieert van 5-12 werkdagen, afhankelijk van het land van herkomst.
Laat u a.u.b. weten of een bestelling haast heeft - dan nemen wij contact met u op.

Prijzen en verzendkosten:
Onze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief verzendkosten. Wij rekenen euro 3,25 verzendkosten voor een pakket dat door de brievenbus kan of euro 7,37 voor grotere pakketten (voor binnenlandse verzending). Komt een zending boven de euro 100,- dan verzenden wij het pakket binnen Nederland gratis. Voor verzendingen naar het buitenland nemen wij contact met u op.

De prijzen in onze website kunnen soms door koerswijzigingen of tussentijdse prijswijzigingen van de uitgever anders uitvallen dan aangegeven staat - als dat substantieel uitmaakt laten wij u dat weten en wachten we op uw bevestiging alvorens de boeken te verzenden.