B o e k h a n d e l

K i r c h n e r

- adres, info & contact
- nieuwsbrief & agenda
- zoekopties
Bookmark and Share

Bestel

Uw winkelwagen bevat de volgende boeken:

   
Chartres,C, (ed.)
Why I am Still an Anglican
Continuum, 2006, 192 pp, 192 pp, € 19.90, 0826481434 / 9780826481436
status: in voorraad
(verwijder)
Schade van Westrum, Lia
Oud-katholieke kerken. Drie eeuwen verborgen erfgoed van een eigenzinnige geloofsgemeenschap
In ons land vormt de Oud-Katholieke Kerk een kleine gemeenschap, die zich baseert op de leer en het leven van de kerk van de eerste tien eeuwen. Zij wees de ontwikkeling binnen de Rooms-Katholieke Kerk, met een groeiend pauselijk gezag af, maar volgde ook de beslissingen van de reformatie niet. Vandaar de naam oud-katholiek: trouw aan de oorsprong.

De Oud-Katholieke Kerk heeft een rijk erfgoed en een grote traditie, waarover tot nog toe echter niet veel is gepubliceerd. Dit boek begint met een korte inleiding over het verborgen kerkleven van de katholieken na de reformatie (eind 16de eeuw) en een uitleg over de splitsing tussen rooms- en oud-katholieken. Vervolgens krijgt de lezer inzicht in de kunstschatten die deze kerk sinds de reformatie in beheer heeft en nog altijd gebruikt. Aan bod komen twintig oud-katholieke kerken in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Vijf daarvan hebben nog het voorkomen van een schuilkerk, zoals de boerderijkerk in Krommenie, die dateert uit 1612.

De eeuwenoude, kunstzinnige inventaris van oud-katholieke kerken doet de toevallige passant in verbaasde bewondering rondkijken. Deze rijk geillustreerde en zeer verhelderende uitgave is echter bedoeld om dit religieuze erfgoed voor een veel breder, ook niet-religieus publiek toegankelijk te maken, en om de verborgen kunstschatten de waardering te bezorgen die ze verdienen.

Walburg Pers, 2010, geb, 192 pp, € 39.50, 9789057306679
status: te bestellen
(verwijder)

Wilt u hieronder uw gegevens invullen? De velden met * zijn verplicht.
Als u op "verzend" klikt, worden deze gegevens naar ons verstuurd.
Wij bevestigen dit en sturen u ook een bevestiging per e-mail.
Wij reserveren de boeken voor u of sturen ze u zo snel mogelijk, met een factuur, toe.

N.B.- gebruikt u bij het invullen alleen 'platte tekst' (dus geen trema's, accenten, euro-tekens e.d.):

*Naam:
*Straat:
*Postcode:
*Plaats:
*Email:
Telefoonnummer:
Opmerkingen:
*Reserveren/toezenden:
*Wilt U de nieuwsbrief ontvangen:Voorraad:
Indien de status van een boek niet op 'in voorraad' staat, hebben wij het niet meer: wij zullen het dan voor u - indien leverbaar - bestellen. Is er iets anders mee aan de hand dan laten wij u het zo snel mogelijk weten.
Binnenlandse boeken zijn er over het algemeen binnen 3 werkdagen, de levertijd van buitenlandse boeken varieert van 5-12 werkdagen, afhankelijk van het land van herkomst.
Laat u a.u.b. weten of een bestelling haast heeft - dan nemen wij contact met u op.

Prijzen en verzendkosten:
Onze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief verzendkosten. Wij rekenen euro 3,25 verzendkosten voor een pakket dat door de brievenbus kan of euro 7,37 voor grotere pakketten (voor binnenlandse verzending). Komt een zending boven de euro 100,- dan verzenden wij het pakket binnen Nederland gratis. Voor verzendingen naar het buitenland nemen wij contact met u op.

De prijzen in onze website kunnen soms door koerswijzigingen of tussentijdse prijswijzigingen van de uitgever anders uitvallen dan aangegeven staat - als dat substantieel uitmaakt laten wij u dat weten en wachten we op uw bevestiging alvorens de boeken te verzenden.